När man måste resa bort

Att ha hund innebär ett stort engagemang och förpliktelse och man måste alltid ha tid att vara med sin vovve så mycket som möjligt. Hundar är flockdjur och blir mycket olyckliga om den är ensam för mycket. Att ha två hundar hjälper naturligtvis, men innebär inte att man kan lämna dem ensamma många timmar om dagen.

Ibland kan man inte alltid vara där; kanske ska man resa bort, kanske måste man spendera extra många timmar på jobbet under en viss period eller kanske måste man ligga på sjukhus. Då gäller det att man har en bra plan för sin hund så att den hamnar i bra händer.

Vänner och släktingar

Det allra bästa alternativet är att ha ett par personer i sin omgivning som kan ta hand om hunden medan man är borta. Helst en människa i ens omedelbara närhet som hunden redan känner och tycker om så att den automatiskt känner sig trygg i dennes närvaro. Har man inga vänner eller släktingar som hunden träffat ofta är det bra att vänja den vid personen i fråga några veckor innan så att de blivit goda vänner när dagen kommer.

Hus & Hundvaktare

Det finns idag hela organisationer som specialiserar sig på att skicka människor att bo i huset tillsammans med hunden. Det kan vara allt ifrån ungdomar eller pensionärer som vill tjäna lite extraslantar till världsresenärer som hus och hund sitter för att slippa hotellkostnader. Detta är ett bra alternativ då hunden får bo kvar hemma men man bör göra noggranna efterforskning för att försäkra om att personen i fråga är pålitlig.

Hunddagis & Hundpensionat

Idag finns det många dagis och pensionat för hundar runtom i landet och de erbjuder tjänster på alltifrån daglig till månatlig nivå. Sök gärna efter recensioner och prata med andra hundägare för att försäkras om att det är ett rent, tryggt ställe med bra personal. Här får hunden ofta bo i ett eget rum om nätterna men med regelbundna promenader och aktiviteter under dagarna i sällskap med andra vovvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.