Är du redo att skaffa hund?

Att hundar är underbara är knappast något att debattera och många människor vill någon gång i livet bli stolt hundägare. Vem vill inte ha sällskap av en bedårande liten cockerspaniel eller gå långa promenader med en härlig schäfer? Läsa tidningen med en tax eller gå på joggingtur med en greyhound?

Men frågan är om du är redo? En hund behöver mycket kärlek och motion och en hel del omvårdnad, men framförallt behöver den sällskap och mera sällskap. Hundar är flockdjur och blir mycket olyckliga av att vara ensamma för mycket så av den blivande hundägaren krävs det att han eller hon har mycket tid att ge sin nya pälsbebis.

Vissa yrken tillåter att man tar hunden med sig på jobbet medan andra inte gör det och då gäller det att man kan erbjuda sin hund andra alternativ. Kanske har man en vän eller släkting som kan ta hunden på dagtid eller har man råd att sätta den på hunddagis? Har man helgerna fria så att man kan spendera massor av tid med sin hund?

En annan faktor man bör ta under betänkande är ekonomin; det kostar en hel del att ha hund och har man otur kanske det krävs olika veterinärbesök. Man måste också införskaffa olika koppel, kläder, matskålar och leksaker genom hundens hela liv. Har man en hund av en lite större sort så måste man tänka på att den äter väldigt mycket, det kommer med andra ord gå en hel del pengar på mat.

Hundar vill gärna vara ute och gå flera timmar om dagen men det beror också lite på vilken ras man väljer. Medan vissa hundar nöjer sig med några varv runt kvarteret ett par gånger om dagen så blir andra nervösa om de inte få gå och springa längre sträckor varje dag.

Känner du att du kan täcka alla dessa grundläggande behov är det bara att gratulera. Du är redo att skaffa hund och detta kommer att ge dig många, härliga år med din hund. Ni kommer att få ett fantastiskt liv tillsammans!

Nu när vi har gått igenom de mest nödvändiga delarna så kan vi gå in lite mer på de roliga delarna med att äga en hund.
Hundar har precis som vi människor helt olika personligheter. Oftast när man skaffar en hund så kan man känna ganska direkt om man matchar med varandra. Gör man det, då har du garanterat en trogen vän för livet. För hundar är faktiskt inte bara ett husdjur, de är familj och livskamrater som du garanterat kommer att ha en riktigt rolig tid tillsammans med i ditt liv.

Beroende på hur man är som person så är det faktiskt väldigt många som lyckas välja en hund som liknar än själv, ibland på både utseende och personlighet. De som gillar att vara ute och träna har en tendens att skaffa väldigt aktiva hundar som kan hänga med på spring eller cykelturen. De som gärna ligger hemma mest i soffan och kollar på film brukar oftast hitta en lite latare hundras. En hund är trots allt en vän du ska ha för livet, och då är det perfekt om ni har matchande intressen.

Med en hund som polare så kommer du aldrig heller att känna dig ensam, du kommer alltid att ha en trogen vän vid din sida som bryr sig om dig mer än något annat i världen, en vän som lyssnar och som du kommer att ha roligt tillsammans med. Att ha en hund kan även för många kännas som en trygghet. Men något av det absolut bästa med att ha en hund i hemmet är att du alltid har någon att mysa med, en hund tackar sällan nej till lite mysdax, du har någon att leka och brottas med och du kommer garanterat att få mer vardagsmotion än du någonsin tidigare har haft.

Att skaffa hund kräver en hel del ifrån dig som ägare och är väldigt tidskrävande, men du kommer också att ha en alldeles underbar och rolig tid framför dig. Fungerar en hund i din vardag, har du tillräckligt med tid och energi, hittar du en hund som du känner kemi med, då är du redo för ditt livs bästa tid tillsammans med en av de bästa vännerna du någon kommer att ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.