Utrustning for hussar och mattar

När det är dags att skaffa hund är det inte bara fyrfotingen i sig själv som skall väljas ut och betalas för, det är också en hel del utrustning som skall införskaffas. Här kommer en shoppinglista för den som inte har haft hund förut för att underlätta det praktiska som kommer med hundägandet.

  • Mat- och vattenskål

Det är viktigt att hunden har rena skålar att äta och dricka från och det finns många olika material att välja bland: keramik, plast, metall och sten är bara några. Fördelarna med att använda plast är att det är lätt att rengöra men om man har diskmaskin bör man försäkra sig om att plasten tål hettan. Det är också att rekommendera att vattenskålen står en bit ifrån matskålen då både hundar och katter föredrar att ha dem separat.

  • Koppel

Beroende på vilken typ av hund man har finns det olika koppel som passar för olika behov. Har man t.ex. en stor hund som drar mycket kan det vara bra att ha en sele då den inte stramar åt i halsen som en kedja gör. Å andra sidan anser vissa hundtränare att ett strypkoppel passar under den tid man håller på att lära hunden att gå fot. Mindre hundar som varken vill eller kan dra speciellt mycket kan ha ett enkelt läder eller typhalsband och det finns både söta och tuffa modeller som passar hundens karaktär.

  • Kläder

Vissa hundägare älskar att klä sina hundar i små jackor och scarfar och diamantbesatta smycken och hårsnoddar. Oavsett är det dock viktigt att införskaffa en bra vinterjacka för de riktigt kalla dagarna då många hundar inte är naturligt anpassade för låga temperaturer.

  • Leksaker

Enormt viktigt! Man har inte alltid tid att själv leka med hunden och då måste den få ha olika leksaker att hålla sig sysselsatt med. Det finns olika bollar och gummiben som man kan fylla med läckerheten som hunden kan jobba med i timmar; detta stimulerar inte bara vovven utan får den dessutom att naturligt rengöra sina tänder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.