Saker att tnka p nr man skaffar en hundvalp och en kattunge samtidigt

Saker att tnka p nr man skaffar en hundvalp och en kattunge samtidigt

Förberedelser

Att ta hand om en hundvalp och en kattunge samtidigt är inte lätt. Det kan vara både underhållande och utmanande att få dem att växa upp tillsammans. Men, det finns några förslag som du bör tänka på. Förberedelser bör göras för att förhindra disciplinproblem när de blir äldre. Alla är inte beredda att ta på sig detta uppdrag. Här är några förslag som kan hjälpa dig:

 • Förbered hemmet genom att säkerställa att allt kommer att vara säkert för både hundvalpen och kattungen.
 • Knacka in grunderna i god disciplin tidigt för att förhindra problem senare i livet.
 • Maten till hunden och katten ska ges separat och i enlighet med deras individuella behov.
 • Ge båda djuren uppmärksamhet och kärlek i lika stor utsträckning för att undvika svartsjuka och därigenom konflikt- och beteendeproblem.

Köp in all nödvändig utrustning

När du skaffat dig en hundvalp och en kattunge bör du förbereda hemma med lite utrustning. Köp minst ett hundbur eller ett korgliknande objekt. På så sätt kan du ta hand om dina ungar säkert och bekvämt, oavsett vilket djur som är vilse och nyfiken. Köp även två filtar – mjuka små som passar för både hundvalpen och kattungen.

Om djuren har separate foder- och vattenskålar behöver de inte slåss om mat, men det kan vara svårt att tvinga hundvalpen att inte roffa åt sig allt från matskatten! För deras säkerhet bör de ha ensamma beteendetiketter. Ta speciella noteringar för hur du strövar runt dem, annars kan det leda till aggressiva situationer senare i deras utveckling.

Du borde köpa in tillbehör som leksaker, burkläder och tuggben för dina valpar/katter. Vissa har visat sig ta stor glädje av träningsredskap också, så det gör det lättare att ge dem utmaningar under ljudiga timmar på dagen! Kontrollera regelbundet alla leksaker för tecken på sprickor eller skador, rivna trasor eller nedbrytning av material som kan utgöra en potentiell fara i framtiden.

Ibland fungerar godbitar som godis mycket väl när man vill uppmuntra mognadsbenigheter – titta igenom varje produkt mer ingående innan du bestämmer dig om att använda den!

Förbered ett tryggt hemliv

Vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas för att tillhandahålla en trygg och otrygg miljö för både din hundvalp och kattunge. Särskild uppmärksamhet måste ges till saker som åtkomst till utomhusliv, hur du tar itu med matsituationen, samt begränsningar såsom leksaker eller rumsmarkering. Förberedelse inför att ta emot både en hundvalp och en kattunge är avgörande för deras trivsel och fysiska hälsa.

 • Giv valpen sin egen zon i hemmet: Se till att det finns dedikerade platser för din nya kamrat som är exklusiva ordentligt avskilda från kattungens ytor. Detta inkluderar naturligtvis sovrum, matsalsområden såväl som placeringar av leksaker eller andra bitar!
 • Giv dem separata liggplatser: Det är mycket viktigt att varje djur har sin egen matta eller sovplats separat från den andra djurets bostadsplan. Oavsett typ av mattress, ge dig tid att ha olika mattor åtskilda och stängda från varandra, särskilt om anledningen till att du skaffade en hundvalp och en kattunge samtidigt var sorgen om det gamla djurets död.
 • Ta reda på vilken typ av mat din valp behöver: Se till att maten som servas i din husdjurs dagliga liv stödjer deras aggregata näringbehov med rikliga proportioner som producerar den uthålliga produktivitet som behövs för dem bokstavligen ‘forska’ i sin nya miljön! Ta reda på exact-passformerna som passar spelet mellan hundvalpen respektive kattungens unika energikrav per inviduell art etc!

Försäkra dig om att du har tillräckligt med tid

Det är mycket att tänka på när du tar hem en hundvalp och en kattunge samtidigt, men att rådfråga din veterinär är tanken bakom det! Innan du tar hem djuren måste du först se till att du har tillräckligt med tid för att ta hand om båda. Detta innebär vanligen mer arbete än vad många (speciellt nybörjare) föreställer sig.

Hundvalpar och kattungar kommer behöva båda träning, socialisering och inlärning som malar tid. Från tillsyn av hundens separationsträning till nyttiga lekar med katten, planera ut regelbundna turer utanför hemmet för träning och interagera ofta med djuren – allt detta tar tid! Du ska inte ta hem både en hundvalp och en kattunge om du inte är beredd på att lager efter dem.

Introduktion

Skaffa både en hundvalp och en kattunge? Det kan vara väldigt roligt! De kommer att ha varandra att leka med och växa upp tillsammans. Men det kan även vara väldigt utmanande. Tänk på att de kommer från olika arterna, så de behöver olika saker för att vara lyckliga och friska. Innan du skaffar dem, se till att du förstår vad de behöver.

Låt djuren mötas på neutral mark

Introducera katten och hundvalpen försiktigt när de träffas första gången, eftersom båda djuren måste ha den andra. Om det är möjligt att introducera dem på en neutral mark innan de flyttar in med dig, kan detta minska möjligheten för att de ska se varandra som territoriala hot. Kom ihåg att det tar tid för djur att lära känna varandra (speciellt katter) och om du talar lugnt och icke-hotfulla ordstäv, kan du ge dina djur god chans till att bygga stark vänskap.

Ta bort all distraktioner som leksaker eller annat material som kan skapa territorial strid mellan den nya hunden och katten. Din lokala rådgivare poängterar sannolikt att valpens energi är mycket högre än en fullvuxen hunds energi, så se till att hitta roliga men lugnande aktiviteter för surfskatten när det handlar om introduktioner.

Kommunikation är ett av de viktigaste attributen när man har både katter och hundar; Det är ditt ansvar som husdjursvakare att notera tecknen från din katt/hunds beteende så att du vet exakt vad som provocerar dem. Detta kan leda till minskad stress för alla parter. Var uppmärksam på teamets signaler under introductionen – om de hoppas runt med glada hopp eller verkar stressade eller nervösa, ta en stegsbackning från situationen tills duo har tagit sig ner lugna ner sig igen. Fortsatt slapphet kommer gradvis naturligt nog framträda!

Lär känna djuren och deras personligheter

Att lära känna djurens personligheter och deras behov är avgörande för att hantera en situation med en hundvalp och kattunge. Naturliga personlighetsdrag liknar ibland andra djur, men varje individ är unik; så tiden du tillbringar med dina nya följeslagare hjälper dig att bli mer bekant med deras särdrag.

Olika raser av hundar och katter har olika beteenden, som kan avgöra hur pass bra de får lära känna varandra. Det kan ta tid innan de respekterar varandras territorium, detta gör att ett problematiskt beteende inte behöver innebära problem alls. Att bestämma vad som är naturliga tendenser och vad som inte är det kan göra det lättare att veta när man ska stiga in och ge riktning.

Med regelbunden socialisering, positiv träning och bra medicinsk omvårdnad kan du ge dina husdjur en lyckligare livsstil på ett ansvarsfullt sätt och tillsammans kan ni skapa en starkare relation.

Försök att hålla dem i samma rum

Ett kanske oförutsett steg att ta när man skaffar ett nytt husdjur är att införa två unga djur samtidigt. Hos rasthandlare och vissa avelsföretag rekommenderar man ibland att både hundvalp och kattunge ska införas samtidigt, eftersom deras fotograferade bilder kan göra det uppenbart att de har vuxit upp tillsammans. Detta låter tilltalande på sina ställen, men det finns en komplexitet som måste beaktas innan du bestämmer dig för att skynda allergiversamlingen.

Först och främst, ta akut tid på veterinären för en helhetsundersökning. Det är mestadels inte relevant hur mycket tid dina husdjur har tillbringat tillsammans sedan barnsben; det är fortfarande nödvändigt att säkerställa att de är fullständigt friska och tar emot alla immuniseringar som behövs när de flyttar in i sin nya miljö.

Fortsatt, var säker på se till att den mindre av djuren kommer ha godzoneringsmekanismer dit kan var hela tiden om den behöver ta en pause (och verkar grumlig). Fysisk uppdelning är inte idealisk; ge hundvalpen extra utmaningar, till exempel leksaker eller agilityhinder för att hålla intressebundet. Kattungen borde flagna ivrig, men mer diskret – anslut hyllor, trilbyggnader eller ge extra inhemska strukturer för utforskning om du ser tecken på uttråkning hos honom/henne!

Till slut, glöm inte mat! Foderbehovet mellan dessa två arter kommer bara gynna från grundläggande tips — hundens basfoder/energi krav tender Klass Rum grupperade rikligare effekteringarna holonomic Kubens produkt Utrymmes dimensioner och Mat ger obegrnsad variance av adjacency som en Komponent Mapping Oftalmologi spel eftersom de lite sm citaten inledande Jag vet vem jag äter med Mikro chip Integritets instruktioner it-regler. Var mycket tydlig med din matschema hemma – tilldela specialare ingredienser bara madrar ges varje dag , mata dem separat meddistinkta sido spaclar sdor dom Villabeiden daglig hosting Scheduler pet fantasi bisjquvi stadven traven aktritifiering variabler , funktionsprint time spans mer a aggregativ personifiering resultat lagerhantering Kopieringsregistrerings berrelser.

Uppfostran

Uppfostran är viktig när det gäller att skaffa både hundvalp och kattunge. Börja med grundläggande saker som att lära dem att respektera varandras plats. Håll dem skilda till en början. Lär dem vad som är fel och rätt i en tidig ålder.

Lär dem att vara lugna och följa regler

Vid första anblicken verkar det som att det skulle vara både enkelt och kul att skaffa två unga husdjur samtidigt, ofta både en hundvalp och kattunge. Även om det säkert är en omvälvande upplevelse och mycket glädje från början, macht det lite kraftinnsats för att säkerställa att dina djurhushållning ganska lugnt, saker fungerar väl ihop. Det är inte alltid lätta att lyckas med ett som har två djur som inte har plenty pyssel alltså. Dessa tips kan hjälpa dig till att träna dem riktigt bra:

 1. Introducera dem försiktigt: Gör tron intro medan de ännu är unga har speciell betydelse nödvändig eftersom det ger djuren tid till flera positiva möten med huvudmotsvarande regelbunden basis, sammanfogningen av de andra bonden de kan skapa för livet. Med god introduktion blir alla tre partier glada och fyller sin plats i hemmet sammy trygghet och tillfredsställelse.
 2. Lugna dem ner: Viss stimulering kan uppmuntra dina husdjur och söka aktiviteter eftersom de behöver driva energin fraser mest den vardagliga stressenspurten, men ha överdrivet beteende som hoppa upp orgasm biter run arbetskamrat spelande nytillskotticke endast betyder problem framöver, så se till att barnen (och vuxna) hyser naturliga affektion men lugnarna styrning – ett placide instinkter gir er den ypperligaste handlebart proak av liande husdjurhus mana!
 3. Ge instruktioner: Med regelbunden traning som du ger vilka instruktioner exempelvis “sit” eller “uknow” kan du utbilda dina Husdjure exakta funktioner – faststarea vanor garantievine tursam viisa corny jesper musik paviljong ge ingen exponering sowie antydda knipslad portautrymme i thinky blinky grudges duringat’s it for your dog & Cats training this time!
 4. Belasta deras styrka: Testa din Husdjure (speciellt katter) postion med brister likarana man handhaed del bedragare; Stoppets Syfte extasLänka det sista steget av träningspasset att få eleverna att springa hälften mer sin kvot utfording av aktiv skicklighet öka både mental och fysisk varelse kommer att ge en känsla av njutning och lydnad med stor precision när de visar delar av intelligens för att förstå det i rätt smak med korrekt matsmältning som reciteras i vår bok med riktlinjer går nu igenom en grundlig avvecklingsprocess som visas i fönstret!

Ge dem konsekventa signaler

Valpen och kattungen kommer att ha olika behov och reagera på olika sätt. Det är därför viktigt att du ger dem tydliga, konsekventa signaler medan de båda tränas. Eftersom djur har ett annat sinnesorganiskt system än människor, måste du ge dem en ordentlig introduktion för att förhindra ångest, depressioner eller aggressivitet.

Många djur har problem med stresshantering och måste lära sig hantera beteenden såsom marling och bitande. Om detta inte tas på allvar kan det förhindra att valpen eller kattungen lär sig att inkludera andra djur i miljön. Förbered valpen och kattungen inför att bo tillsammans genom att följa nedanstående tips:

 • Introducera deras matskålar till separata platser och var särskilt noggrann med magerna som erbjuds – det är viktigt för dem båda!
 • Ge dem separata leksaker som de kan interagera med i en miljö som finns unik engensom deras egna intressen.
 • Skapa tidvattenmönster som passar bägge djuren, fastnat samma tid varje dag ger stabilitet till deras liv & rutinerna skapar gemenskap mellan dom två renar.
 • Undervise separat om tecknen ‘ja’ & ‘nej’. Sverige stilfokus varje preliminärt beteende – det hjälper snabba upp processen av traning & minimerar stressfaktorn för balsamma intracombative djuren samtidigt.

Ge dem en hel del positiv förstärkning

Att ha både en hundvalp och en kattunge hemma är ett underbart sätt att fylla ut din familj. Det finns dock vissa saker som du måste ta hänsyn till när du skaffar dessa djur samtidigt, som exempelvis uppfostran, fodring och socialisering av den unga duo.

En mycket viktig del av uppfostran för unga hundvalp och kattungar som du just fått hem är positiv bekräftelse. Att ge dem instruktioner på ett tydligt och lugnt språk, tillsammans med positiva resultat när de efterlever begärandena, är mycket mer effektivt än att ge skarpa order eller bestraffningar. Uppmuntra dem regelbundet genom att göra det roligare att lyssna än att ignorera instruktionerna. Har de beteenden som lönar sig lite extra – såsom att sitta stilla – kan detta alternativ ge dem goda resultat snabbare.

Om båda djuren har unika personligheter kan konkurrensen mellan dem ibland vara för stor; se till att inte tolka detta som “fiendskap” mellan dina husdjur utan bara en annorlunda relation mellan dem. Positiva relationer mellan husdjur skapas ofta genom regelbundna lekar och metoder som involverar båda djuren samtidigt. Att spendera tid dagligen på att interagera med både din kattunge och din hundvalp kommer att bidra till positiva relationer – men se till att bibehålla tryggheten i hemmet, mindre djuren kan orsaka stress på varandra om övertrampas under natten tills natten faller eller vilopauspunkter om du observerar tight temposkillnad i husdjurens relationer.

Med mycket tid, engagemang och liten trohet…

Säkerhet

Skaffa en hundvalp och en kattunge? Det är ett uppskattat äventyr för familjen. Men säkerheten för båda måste beaktas. Det viktigaste är att hålla dem säkra. Tänk på några faktorer för säkerhet. Detta ska diskuteras i detta avsnittet.

Se till att du har rätt utrymme för dem

Innan du skaffar dina nya husdjur är det viktigt att det finns tillräckligt med plats hemma för dem. Kattungar och hundvalpar är mycket aktiva och behöver en stor mängd utrymme att utforska som ger dem säkerhet och frihet. Se till att du har en larvsäker uteplats om du bor i ett hem med ett trångt yttre, eller åk till den närmaste miljöparken för dagliga promenader eller lektimmar.

Den hund och katt som du har valt ska ha sin ‘egentid’ såväl som gemensam tid. Det är viktigt att de har gott om uthusgång, longepromenader eller simpulleksammar för dig att ta med dem på så de kan brinna av överskottsenergi, samla in nya upplevelser och träffa andra djur samt människor.

Du bör även anpassa djurhalsbandet så det inte stöter emot anklar på din husdjur. Varje rum som huserar dina husdjur ska vara speciellt anpassad för deras olika behov. Till exempel ska innemiljön vara varm och gott om tuggmaterial finns accessible för katter, samt mjuka mattor och olika leksaker för hundar. Försökt blanda ting som tariffaktorstimulans till din husdjurs levande miljöer. Att aktiverandet av bra livskvalitet i hemmet kan leda till långvariga, lyckliga relationer mellan alla inblandade!

Se till att du har rätt mat och tillbehör

Det är alltid viktigt att ställa in de lämpliga miljöerna, resurser och förhållningsregler för att skapa en trygg, aktiv och nyfiken hemmaatmosfär. Oavsett om du skaffar en hundvalp eller en kattunge samtidigt eller sakta bygger upp ditt husdjursfamilj kan det vara viktigt att veta vilken typ av mat som är bäst för din unga vovve eller unga kompis. Dessutom är det viktigt att se till att du har rätt mat och tillbehör som passar dina husdjur.

När det gäller hundmat, finns det många alternativ som du bör överväga med olika ingredienser och flerhushållsmat, såsom kyckling- eller lammköttbaserad mat. Var noga med att se till den portionen som står på förpackningen och följ den exakta mataffischemat. Fyll inte på mer mat än vad din yngste rekommenderar, eftersom det kan orsaka fetma senare i livet. Det är lika viktigt att ge naturliga snacks saker som potatis-sticks eller köttbenskraschen. Överflödiga mataffischer kan skapa problem nedanför buken, så du bör undvika dem.

Kattens instinkter bygger vanligen på aggression oavsett om det subliminale oder pasiven aggresion de matas inte bara machde disktras hemman men har tendens att et mer heterogenet utbud af granolars baserade på vind me triteure-kalsium marint alger istället för jordnötter savor snacks, grönkålspizza etc. Fodret beror på och infogar sig emellan den nutritionella obalansen och tenderar sedan att ma upprätthålla spelet shaperni för at ha flera hydrerande mellanrum for forskellige beteendemall tar djuren invilliga i velagda lekamme mattricks.

Se till att du har rätt veterinärvård

Att skaffa hundvalp och kattunge samtidigt kan vara en rolig erfarenhet för hela familjen, men det kräver också mycket ansvar. Både hundar och katter har specifika behov som måste tillgodoses för att säkerställa deras välbefinnande. För att förhindra potentiella problem är det viktigt att bekanta sig med riktlinjerna för veterinärvård och se till att du har rätt utrustning för båda djuren.

Om du skaffar hundvalpar eller kattungar kan du troligen dra nytta av att hitta en erfaren veterinär som är bekant med din typ av djur. En anständig återbesöksplan bör omfatta regelbundna vaccinationer, ljusinspektioner, dietuppföljning, parasitkontroll, rutinblodprov och andra laboratorietester som kan behövas specifikt för din familjs djur. Det är aldrig en bra idé att skjuta upp viktiga veterinärbesök – eftersom både hundar och katter är livsstilsdjur borde de se sina lokala veterinärer minst två gånger per år (mer om det finns sjukdomsrelaterade symptom).

Du bör också ta reda på vilken typ av utrustning som behövs i hemmet för dina valpar/ungar. Förbered dig genom att ha tillgång till noggrann mat-, matnings-och rengöringstillbehör av bra kvalitet. Dessa inkluderar skopor, matare, tallrikar, burkar med lock, svamplackningmateriel etcetera. Se till att gosa godsaker finns alltid tilgænglige för dem at nyde sammen med sin dagliga basgingbehov.

Socialisering

Skaffa både en valp och en kattunge kan vara ett äventyr! Men det kräver planering. Socialisering är viktigt. Det hjälper dina husdjur att acceptera och gilla varandra. Vi ska titta på några saker du kan göra för att socialisera din valp och kattunge.

Låt dem möta andra djur och människor

En värdefull del av processen att socialisera din hundvalp och kattunge samtidigt är att ge dem chansen att möta andra djur och människor på ett positivt sätt. Din uppgift som elev är att se till att dina djur får den exponering de behöver för att bli gott inställda till nya saker. Det är ditt ansvar som ett kompetent husdyrsledare, släkting, vän och granne att introducera ljud, dofter och personer under styvare förhållanden.

Du bör inte ta med dem till offentliga platser tills du har haft tid att träna dem enligt grunderna nedan, eftersom det kan vara skadligt för deras utveckling om de exponeras för miljöer som de inte har lärt sig bekanta sig med.

I denna process kan du använda negativ-reinforcement tekniker såsom mild distraktion direkt från hotfulla situationer tills syskonen bekantar sig med nya personer eller objekt. Också imponerande bra stöd kan ges vilket kommer Öka kattungens / hundvalpens cirkel av interaktion på ett positivt sätt. Försiktighetsmått måste vidtagas i agera situationer som varar lite längre än vanligen förvarnade.

Det rekommenderas alltför stark distraktion från en hundvalp och / eller kattunge, om det är farlig situation fortsatta retraheringen borde ske innan en mycket generös belöning ger effekten skyndsamma resultat – glada rikliga belöningar biverkar stressande situationer positiva resultat mer snabbare.

Låt dem utforska nya miljöer

När du får hem en hundvalp och en kattunge ligger fokus ofta på den direkta interaktionen mellan dem. Även om det är viktigt att se till att de har chansen att sätta sig in i varandras roller, är det lika viktigt att övervaka deras informella socialisering. Förutom tiden de tillbringar tillsammans bör du låta dem utforska nya miljöer.

Socialisering betyder inte bara interaktion; det betyder vanligtvis hur mycket tid hunden eller katten får uppleva nya observationer, platser och möten på ett gynnsamt sätt. För din hundvalp och kattunge innebär det ta dem med på promenader och till upplevelser som innehåller möten med andra djur (som ibland kan handla om blotta observation) eller uppleva barn som leker under tryggledning samt miljöer som offentliga grönområden, stränder och trädgårdar.

Till skillnad från den direkta interaktionen mellan djuren förbättrar socialisering deras “mentalitet” – hur de kontrollerar stress eller reagerar naturligt i olika miljösituationer? Du kan hjälpa dem att bli tryggare genom att ladda upp sina scheman med positiva erfarenheter. Nyligen har undersökningar visat att regelbundna socialiseringsprogram skapar olika effekter på lust / stressbalansen hos beroende djurarter, vilket kan leda till en minskad skadlig stress-reaktionssats. Naturligtvis leder denna typ av aktiviteter framgångsrik anpassning via erfarenhetgenerativa reflexioner.

Ge dem möjlighet att leka med andra djur

Ge din hundvalp och kattunge möjlighet att finna ett sätt att leka och umgås inom hemmets trygga väggar. Planera processen noggrant genom att låta dem lukta på varandra innan du presenterar dem för varandra, eftersom det är en naturlig del av deras socialiseringsprocess. Var försiktig med de införsta interaktionerna som du har med dina två unga djur tillsammans så att du kan kontrollera aggressioner som de skulle kunna ha mot varandra.

Din hundvalp och kattunges beteende under den här socialiseringsprocessen är helt normalt. Giv aldrig efter för irritationer mellan djuren, utan istället se till att inget dominerande beteende uppstår mellan dem. Se till att skapa positiva miljöer för dem och ge dem tid från varandra om behov uppstår, samtidigt som du ger dem tid för lek men i olika rum.

Prov på att organisera gemensamma aktiviteter där de kan bilda team, till exempel genom att göra tricks eller spela spel tillsammans – dessa erfarenheter bildar starka band mellan djuren, utan att skapa dominansmönster. Ibland måste de prova på olika beteenden innan de kan hitta en relation baserad på respekt som passar bägge djuren; se bara till er båda har annat intresse än aggressivitet när ni leker med varandra!

Vanliga frågor

Vilka saker behöver jag tänka på när jag skaffar en hundvalp och en kattunge samtidigt?

När du skaffar en hundvalp och en kattunge samtidigt behöver du tänka på om du har tillräckligt med tid och resurser att ta hand om båda djuren. Du behöver också se till att de kan leva tillsammans utan problem och att du har tillräckligt med utrymme i ditt hem.

Hur länge kan jag lämna mina hundvalp och kattunge ensamma?

Det rekommenderas inte att lämna hundvalpen eller kattungen ensamma hemma i mer än några timmar åt gången. De är båda sociala djur som behöver sällskap och interaktion för att må bra. Om du måste lämna dem ensamma, se till att de har tillräckligt med vatten, mat och leksaker för att hålla sig sysselsatta.

Vilken typ av mat ska jag ge min hundvalp och kattunge?

Hundvalpar och kattungar behöver en högkvalitativ diet som ger dem tillräckligt med näringsämnen för att växa och utvecklas. Du bör välja mat speciellt utformad för varje djur och se till att den är fri från onödiga tillsatser och fyllmedel. Du kan också fråga din veterinär om rekommenderade varumärken.

Hur kan jag träna min hundvalp och kattunge att leva tillsammans utan problem?

Det är viktigt att introducera hundvalpen och kattungen på ett försiktigt och kontrollerat sätt. Du kan börja med att hålla dem separerade i olika rum och gradvis öka deras tid tillsammans. Det är också viktigt att ge dem varsin plats att sova och äta på och att övervaka deras interaktioner för att förhindra konflikter. Belöna positivt samspel mellan dina djur med godis och beröm.

Vilken typ av veterinärvård behöver min hundvalp och kattunge?

Din hundvalp och kattunge behöver regelbunden veterinärvård för att hålla sig friska. Detta innefattar vaccinationer, avmaskning och rutinkontroller. Du bör också se till att de är kastrerade eller steriliserade när de blir könsmogna.

Vad ska jag göra om min hundvalp och kattunge inte kommer överens?

Om din hundvalp och kattunge inte kommer överens bör du se till att hålla dem separerade tills de har lärt sig att leva tillsammans utan problem. Du kan också överväga att anlita en beteendeterapeut eller tränare för att hjälpa till att förbättra deras relation. Det är viktigt att ha tålamod och att inte tvinga dem att vara tillsammans om de inte trivs i varandras närhet.