En hund för alla tillfällen

Förutom att vara underbara väktare, jaktkompanjoner och spårgenier så är hundar människans bästa vän. Den lojalitet och värme man som hundägare får uppleva tillhör bland det allra bästa i livet. Att känna den ovillkorliga kärlek och uppriktiga glädje som en hund kan ge är något som alla människor borde få uppleva någon gång i livet.

Eftersom hunden framförallt ger positiva associationer är det logiskt att den ofta används som motiv i människors underhållningsvärld som cirkushundar, sångteman och som filmstjärnor. Collien Lassie var till exempel en av världens mest älskade hundar då serien om henne spelades in med Elizabeth Taylor för ett halvt århundrade sedan. För att inte tala om Judy Garlands underbara lilla Toto som följde med henne på vilda äventyr i Trollkarlen från OZ, eller actionhunden K7 på åttiotalet.

Att ha en hund i sitt hem är mer än bara husdjur och sällskap. Många har hundar för att de behöver hjälp i vardagen med något, exempelvis blindhundar. Det finns massvis med människor runt om i världen som kan leva ett näst intill normalt liv och klara sig själva tack vare sina blindhundar. De hjälper personer att ta sig fram obehindrat och vet vart de behöver gå. Ett annat exempel är de som lider av epilepsi. Det finns hundar som är speciellt tränade för att bli husdjur hos folk som lider av sjukdomen. De tränas upp för att varna inför ett kommande anfall och hjälper även till att larma när ett anfall har brutit ut. De tränade hundarna kan känna på sig hela 40 minuter innan ett anfall bryter ut. I många fall så ger hunden alarm om detta genom att hämta en medicindosa så att ägaren i bästa fall kan förhindra anfallet. Om anfallet bryter ut så har hunden lärt sig att antingen larma folk i omgivningen om hjälp, eller att aktivera ett trygghetslarm som finns i hundens tjänstetäcke.

Det finns de människor som fått hjälp med sin ångest och tvångstankar genom att ha en hund. Vissa som inte gillar att vistas utomhus och på allmänna platser har gjort stora framsteg genom att ha hundar i sitt sällskap. Hundar i hemmet har även hjälpt människor som är hörselskadade att klara av att ha ett mer normalt vardagsliv genom att berätta för sin husse eller matte om olika ljud, larm, ringklockor och liknande som går igång i huset.

Hundar räknas med all rätt som människans bästa vän. Förutom att den gärna hjälper till så kan du oftast ha med din vovve på det mesta. Att ta med sin hund på semestern fungerar perfekt, så länge ni hittar ett hundvänligt hotell eller annat boende så klart! Som tur är så är det fler och fler som öppnar upp för husdjur. Att gå ner till stranden för en picknickstund och lite bad är det aldrig en hund som säger nej till. Den kommer även hjälpa till att hålla vakt så att inget händer dig eller familjen.

Flera ställen runt omkring i Sverige har dessutom öppnat upp för hundvänliga restauranger och barer. Det finns ett flertal ställen där du kan ta med din fyrbente vän för att njuta av en måltid tillsammans med dig. Det finns en meny för människor som man får serverad på ett bord, sen finns det en meny för hundar som de får serverade på marken. Det finns alltid vattenskålar att ta av också så att hunden alltid ska kunna släcka sin törst.
Dessa ställen är oftast inte heller bara till för att du som ensam ägare ska kunna gå dit och äta med din hund, nejdå, här kommer du antagligen att träffa på massvis av andra hundägare och din hund kommer att kunna få massor av nya vänner och bekanta. Det är inte helt ovanligt heller att det ställs till med evenemang för hundägare på dessa ställen. En helkväll med bara hundmänniskor och jyckar.

Att ha en hund fungerar med andra ord bra vid de flesta tillfällen, det finns mer möjligheter än vad det fanns förr och det går hela tiden framåt. Sen får man alltid ha lite sunt förnuft. Att ta med en hund till en festival eller konsert kanske den inte riktigt skulle uppskatta samtidigt som det inte skulle vara bra för hundens öron. Men när det passar sig, då är det alltid kul att göra saker tillsammans.

 

One Response to En hund för alla tillfällen

  1. Hey! I love articles for adults. Hot content, in short.
    Where can hot moms be found? older women with large butts.

    Pictures like bisexual xxx movies. As well as categories such as juicy vaginas are interesting.
    Recommend!

Leave a Reply

Your email address will not be published.