Hundar och spel

Även om man inte äger en egen hund så betyder det inte att man inte kan älska hundar ändå och ha the sims husdjurmassvis med hundprylar hemma i alla fall. Och nu menar vi inte att man ska köpa hem en massa hundtillbehör, utan inredning och annat dylikt med hunden som tema. Många gillar även att spela spel som har med temat hund att göra. Det kan vara helt vanliga brädspel, tv-spel eller datorspel.

Sällskapsspel med hundtema

De flesta sällskapsspel som finns ute på marknaden idag är riktade till de yngre. Ett roligt exempel är spelet ”Varning för hunden”. Det påminner om det klassiska krokodilspelet där man ska trycka ner tänderna i munnen på en krokodil, råkar man ta fel tand så smäller krokodilen ihop käkarna och man förlorar. I spelet Varning för hunden så ska man istället stjäla hundben från en bulldog som ligger och sover. Här gäller det sedan att inte väcka hunden.
Ett annat spel som är till för de väldigt små är ”Spotty dogs”. Ett roligt spel för de mindre när de håller på att lära sig räkna. Här ska man snurra på en spelsnurra som kommer att stanna på ett nummer, sedan ska man hitta ett kort men en hund som har precis lika många prickar i pälsen som numret visar. Ett perfekt sätt för småttingar att lära sig räkna samtidigt som det blir lek och skratt.

Dator och videospel med hundtema

I den digitala spelvärlden är det mycket lättare att hitta spela med hundar, kanske för att det ständigt dyker upp nya spel på marknaden. Ett väldigt populärt spel där man själv kan få testa på hur det är att ha hund är The Sims tillägget som låter dig ha husdjur hemma. Här bygger man även upp en relation med sin hund och de kan även gilla eller ogilla andras husdjur. Om de gillar en annan hund tillräckligt mycket så kan det även komma valpar.
Det finns även en hel del spel med kända hundkaraktärer som man hittar bland både dator och tv-spel.

För den som gillar att testa på massor av olika spel online så finns det massvis av siter som erbjuder gratisspel med hundar som teman. Exempel på dessa är ”cute puppy care” och ”Me and my pet”, men det dragon age, trogen hundfinns hundratals spel till med hunden som huvudroll. Gillar du dessutom att spela på casino så finns det massvis av hundslotts att välja bland. Dog casher, Diamond dog och Hound hotel är några av de stora favoriterna. Man behöver självklart inte spela med pengar. Det går alltid att testa på helt gratis och spela för låtsatspengar, vilket kan vara lika kul det med.

Det är inte alltid i spel som man faktiskt spelar med själva hunden. Hundar brukar kunna dyka upp i spel som en del av själva berättelsen. Ofta så har man valt olika raser beroende på vad hundens roll i spelet ska vara. I exempelvis filmerna och spelen Resident Evil så stöter man på argsinta hundar som man ska akta sig för, dessa är skapade som Dobermann då de har ett lite mer skräckinjagande utseende och är en stor ras. I andra spel kan man istället stöta på hundar som vill hjälpa än att klara av de svårigheter man stöter på under spelet. Ofta ser man hundar i roller som trogna följeslagare som hjälper till att skydda dig från fiender. Exempel på detta är spelet ”Dragon Age Origins” och Fable lll”. Där har man en trogen hund som följer efter än under hela spelets gång nästan. Dessa trogna följeslagare hjälper sedan till att skydda din karaktär mot fiender och är dessutom riktigt duktiga på att nosa fram skatter som du annars inte hade hittat. Tillsammans med hunden i sitt följe klarar man sig igenom de hinder och svårigheter man stöter på mycket lättare.

Även om hundar ibland porträtteras som elaka i spel så är det oftare vi ser dem som vänliga och trogna. De gör allt för att hjälpa dig (din karaktär) att klara av alla svårigheter som kommer längs spelets gång. I spel så brukar man även bli starkare när man har sin hund som kompanjon och man har ett speciellt band tillsammans som endast karaktären själv och sin vovve kan förstå, precis som i verkliga livet.