En hund för alla tillfällen

Förutom att vara underbara väktare, jaktkompanjoner och spårgenier så är hundar människans bästa vän. Den lojalitet och värme man som hundägare får uppleva tillhör bland det allra bästa i livet. Att känna den ovillkorliga kärlek och uppriktiga glädje som en hund kan ge är något som alla människor borde få uppleva någon gång i livet.

Eftersom hunden framförallt ger positiva associationer är det logiskt att den ofta används som motiv i människors underhållningsvärld som cirkushundar, sångteman och som filmstjärnor. Collien Lassie var till exempel en av världens mest älskade hundar då serien om henne spelades in med Elizabeth Taylor för ett halvt århundrade sedan. För att inte tala om Judy Garlands underbara lilla Toto som följde med henne på vilda äventyr i Trollkarlen från OZ, eller actionhunden K7 på åttiotalet.

Hundar är vanliga motiv även inom gamblingvärlden och det finns allt ifrån kortlekar till schackpjäser med hundteman. Många online casinon har roliga hundar som figurer i allt ifrån enarmade banditspel, där hundars huvuden, hundben eller matskålar utgör det som annars är frukter och det finns även olika typer av roulette och pokerspel där hundar avbildas.

För den som gillar dataspel i allmänhet finns det också många spel med hundteman där man antingen skall matcha tre hundar i rad för att få bort brickor eller mata virtuella hundar genom att via olika småspel tjäna ihop tokens. Ett populärt hundspel i denna kategori är Dog’s Life av Playstation där man spelar ett äventyr genom femton olika hundar, alla med sina egna karaktärsdrag, styrkor och svagheter.

Man kan också betta på hundkapplöpningar som går av stapeln dagligen och som man kan kamma in rejäla vinstpengar på. Detta går att göra både fysiskt och på internet och den vanligaste hundrasen för detta är greyhound. Så hundar, vare sig de är verkliga eller virtuella, är verkligen fantastiska vänner och följeslagare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *