Är du redo att skaffa hund?

Att hundar är underbara är knappast något att debattera och många människor vill någon gång i livet bli stolt hundägare. Vem vill inte ha sällskap av en bedårande liten cockerspaniel eller gå långa promenader med en härlig schäfer? Läsa tidningen med en tax eller gå på joggingtur med en greyhound?

Men frågan är om du är redo? En hund behöver mycket kärlek och motion och en hel del omvårdnad, men framförallt behöver den sällskap och mera sällskap. Hundar är flockdjur och blir mycket olyckliga av att vara ensamma för mycket så av den blivande hundägaren krävs det att han eller hon har mycket tid att ge sin nya pälsbebis.

Vissa yrken tillåter att man tar hunden med sig på jobbet medan andra inte gör det och då gäller det att man kan erbjuda sin hund andra alternativ. Kanske har man en vän eller släkting som kan ta hunden på dagtid eller har man råd att sätta den på hunddagis? Har man helgerna fria så att man kan spendera massor av tid med sin hund?

En annan faktor man bör ta under betänkande är ekonomin; det kostar en hel del att ha hund och har man otur kanske det krävs olika veterinärbesök. Man måste också införskaffa olika koppel, kläder, matskålar och leksaker genom hundens hela liv.

Hundar vill gärna vara ute och gå flera timmar om dagen men det beror också lite på vilken ras man väljer. Medan vissa hundar nöjer sig med några varv runt kvarteret ett par gånger om dagen så blir andra nervösa om de inte få gå och springa längre sträckor varje dag.

Känner du att du kan täcka alla dessa grundläggande behov är det bara att gratulera. Du är redo att skaffa hund och detta kommer att ge dig många, härliga år med din hund. Ni kommer att få ett fantastiskt liv tillsammans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *